Les

Wat heb je geleerd?

Les Progress:

Samenvattend deel Stressless Wandelen Cursus

Download hieronder de gehele Stressless Wandelen Checklist

Checklist Stressless Wandelen
Deze checklist geeft een overzicht van alle onderdelen die je bereikt hebt na het volgen van de Stressless Wandelen Cursus

  • Je hond voelt zich comfortabel en ontspannen doordat je hem voorziet van het juiste materiaal. Dat zijn een Y-tuig met de juiste pasvorm en een vaste lijn van 3 meter, zonder haken en ogen van een materiaal dat aansluit op je hond en jezelf.
  • Door je in te leven in de belevingswereld van je hond, weet je hoe alle prikkels tijdens een gemiddelde wandeling hem kunnen beïnvloeden. Deze inzichten gebruik je nu om overprikkeling en stress te voorkomen.
  • Je kunt de wandeling op voorhand al positief beïnvloeden door bewust te kiezen voor een bepaalde locatie en tijd. Ook pas je de manier van vervoeren aan, zodat je hond ontspannen aan de wandeling begint.
  • Je begrijpt je hond nu beter en herkent de signalen en opbouw van stress. Je weet wanneer je hond begeleiding nodig heeft, en kunt actie ondernemen voordat de spanning te ver oploopt.
  • Je beheerst lijnvoeringtechnieken waarmee je jouw hond succesvol door het verkeer begeleidt. Je hebt geleerd de lijn zo te hanteren dat je hond maximale vrijheid en comfort ervaart terwijl je duidelijk communiceert, de veiligheid waarborgd en sturing geeft.
  • De tijd die jij en je hond buiten samen doorbrengen wordt steeds meer waardevol en relaxt! Doordat jij inziet wat nodig is, voor zowel je hond als voor jezelf, om te kunnen relaxen en daarin voorziet.
  • Je kunt tijdens wandelen, spannende situaties tot een goed einde brengen met behulp van een aantal praktische managementtools die gebaseerd zijn op samenwerking met je hond en duidelijke communicatie.
  • Je kunt voorkomen dat je hond leert trekken aan de lijn. Wanneer dit reeds ontstaan is, kun je achterhalen wat de oorzaak is en welke stappen genomen moeten worden. Waarna je de Stressless methode voor leren lopen aan een slappe lijn kunt toepassen.