Les

Les 2 Waar en Wanneer

Les Progress:

Deel 1 Introductie Waar & Wanneer

Deel 2 Extra uitleg Ongewenst gedrag

Deel 3 Locaties & Tijdstippen

Deel 4 De Woonwijk

Deel 5 Stadsparken

Deel 6 Bos & Natuurgebied

Deel 7 Locatie evalueren

Deel 8 Hond met problemen

Deel 9a Nog meer inspiratie

Deel 9b Nog meer inspiratie

Les Samenvatting

 • In deze les leer je welke rol de locatie en het tijdstip spelen bij een wandeling! Ik kan je nu alvast verklappen dat dit een hele grote bepalende factor is.. De wandeling kan letterlijk tot een succes gemaakt worden, enkel door grondig na te denken over Waar en Wanneer je gaat wandelen!
 • Met behulp van deze les krijg je inzicht in de voor en nadelen van wandelen op een specifieke locatie, en wat jouw hond nodig heeft met betrekking tot een locatie.
 • Hierbij zijn plannen en vooruitdenken onmisbare tools! Dit geeft de mogelijkheid om de wandeling enorm te beïnvloeden. We kunnen veel problemen tijdens een wandeling voorkomen door goed te plannen en vooruit te denken.
  * Hierdoor ontstaat een meer ontspannen sfeer voor jou en je hond.
  * Kun jij meer genieten en kan je hond beter leren.
  * We kunnen onze hond helpen door de meest gunstige en leerzame situaties op te zoeken.
  * Wat ook heel mooi is, is dat dit eraan bijdraagt dat je hond meer wenselijk gedrag aanleert.
 • Voor iedere hond en baas is er een goede oplossing, ook voor honden die bepaalde problemen hebben! In deze les vind je belangrijke tips en inspiratie om ook met jouw hond ontspannen te kunnen wandelen.
 • Er zullen een aantal verassingen zijn in deze les.. Ideeën waar je in de eerste instantie niet aan hebt gedacht, maar die hele mooie mogelijkheden bieden voor hond en baas 🙂
 • Extra in deze les is een stuk uitleg over de eerste stap van het aanpakken van ongewenst gedrag. In deze cursus gaat het over wandelen en we richten ons dan ook met name op ongewenst gedrag tijdens de wandeling. Hier hoort een stuk algemene kennis bij over het ontstaan van gedrag en het afzwakken van gedrag. Dit vind je in de tweede video hierboven.
 • Deze les is zoals je hierboven ziet, onderverdeeld in 9 verschillende onderdelen. Op deze manier is overzichtelijk gemaakt uit welke onderdelen de les bestaat. En kun je na afloop specifieke stukken nader raadplegen. Ik raad je aan om eerst alle delen te bekijken in de volgorde waarin ze hierboven staan.