Les

Bonus 5 Kalmerende activiteiten

Les Progress:

Activiteit 1 Likken & Kauwen

Activiteit 2 Schatzoeken

Activiteit 3 Picknicken 

Activiteit 4 Snuffel & Slenter Wandelingen

Activiteit 5 Keuzevrijheid 

Voor nog veel meer van dit soort activiteiten, stap-voor-stap uitleg en waardevolle achtergrondinformatie kun je in de Doggie Doe Bundel terecht!

Dat is een online cursus van Stressless Dogs waarin je alles leert over natuurlijke en bevredigende activiteiten om samen met je hond te ondernemen.

Klik op de button hieronder om meer te lezen over de Doggie Doe Bundel

Inhoudsopgave

  • Wist je dat al het natuurlijke gedrag van een hond hem rust geeft! In deze bonus met kalmerende activiteiten, vind je dan ook activiteiten die aansluiten op het natuurlijke gedrag en de natuurlijke behoefte van een hond.
  • 1) Kauwen en likken zijn belangrijke natuurlijke behoeftes van een hond. Tijdens deze activiteiten worden kalmerende hormonen aangemaakt, die je hond een rustig en veilig gevoel geven.
  • 2) Schat zoeken is een activiteit die iedere hond leuk vindt en waarbij iedere hond zijn talenten kan gebruiken en ontwikkelen. Het geeft een hond de mogelijkheid zijn natuurlijke gedrag te vertonen, hierdoor raakt hij voldaan en tevreden.
  • 3) Picknicken met je hond is een hele leuke manier om een wandeling te verdiepen en een qualitytimemomentje te hebben met je hond. Honden zijn van nature sociale eters, net zoals mensen.
  • 4) Snuffelen en slenteren hebben een kalmerende werking op je hond, een hond die met zijn neus aan de grond is, is meer ontspannen. Hetzelfde geldt voor langzaam lopen. Onderzoek heeft aangetoond dat de hartslag van honden daalt op het moment dat ze aan het snuffelen zijn.
  • 5) Keuzevrijheid is ontzettend belangrijk voor een hond, het geeft eigenwaarde en zelfvertrouwen, het maakt het leven volwaardig. Gelukkig zijn er heel veel eenvoudige maniertjes om je hond eigen keuzes te laten maken.