Les

Les 4 Leren lopen met een slappe lijn- Vervolgstappen

Les Progress:

Leren lopen met een slappe lijn- Stap 3

Leren lopen met een slappe lijn- Stap 4

Leren lopen met een slappe lijn- Stap 5

Het eindresultaat van voorkomen met Sophietje

Het eindresultaat van oefenen met Moos en Lieke

Hieronder vind je het stappenplan voor de Stressless Methode- leren lopen met een slappe lijn

Je kunt dit downloaden via de knop hieronder. Op die manier heb je een overzicht bij de hand wanneer je zelf aan de slag gaat in de praktijk.

Les Samenvatting

  • Zoals we in de vorige les hebben behandeld moet je hond eerst door krijgen dat wanneer er spanning op de lijn komt, hij of zij niet verder kan lopen. Dat is het begin en ontzettend belangrijk om het lopen met een ontspannen lijn aan te leren.
  • Vervolgens kun je weer gaan lopen, maar dan wel een andere kant op. Nadat je stil bent gaan staan omdat de lijn op spanning komt, is het belangrijk dat je niet rechtdoor loopt maar van richting verandert zodat je hond niet opnieuw in trekken vervalt.
  • In deze les vind je hoe je het oefenen van lopen met een slappe lijn steeds verder kunt uitbreiden en vind je een oefening om het wandelen met een ontspannen lijn steeds meer te integreren in de normale dagelijkse wandeling.
  • Onderaan deze les vind je een stappenplan dat je kunt downloaden voor het leren lopen met ontspannen lijn. Ook de tips voor wanneer je hond enorm gefocust is zijn terug te vinden in het stappenplan.
  • In het begin kost het heel veel energie en concentratie voor je hond om te leren lopen met een slappe lijn.
  • Houd de oefensessies kort en let op de signalen die je hond laat zien.
    Merk je dat hij het steeds minder goed doet, dat hij steeds afgeleid is en niet of erg laat reageert, dan weet je dat zijn concentratie op is. Rond de oefening af voor dat moment.
  • Deze les bestaat uit verschillende delen zodat de informatie overzichtelijk is je specifieke stukken gemakkelijk kunt terugvinden. Ik raad aan om de delen te bekijken in de volgorde waarin ze hier staan.
  • In de video’s met praktijkvoorbeelden zien we Stressless Cursiste Lieke en haar Moos en  Bobby van Deedee en ook mijn eigen Sophietje.