Les

Les 1 Wat een lijn kan doen

Les Progress:

Om je te helpen bij het aanschaffen van een goede lijn en een Y-tuig, wil ik je graag doorverwijzen naar de onderstaande 2 webshops:


Dierenoppas Amersfoort

Hier vind je met rubber ingevlochten Nylon lijnen en Biothane lijnen van verschillende lengtes en breedtes. Y-tuigjes met voering , nylon Y-tuigjes met 4 sluitingen en Anti-ontsnapping Y-tuigjes.

In samenwerking met Dierenoppas Amersfoort ontvang je 5% korting op al je aankopen uit de webshop

Via de knop hieronder kom je direct op de webshop van Dierenoppas Amersfoort 

Gebruik bij het afrekenen de kortingscode:

STRESSLESS

Relaxte hond

Hier vind je lange lijnen van 5 en 10 meter.

 Y-tuigjes met voering en Anti-ontsnapping Y-tuigjes.

In samenwerking met Relaxte hond ontvang je 5% korting op al je aankopen uit de webshop

Via de knop hieronder kom je direct op de webshop van ​Relaxte hond

Gebruik bij het afrekenen de kortingscode:

STRESSLESS

Les Samenvatting

 • In deze vierde module leer je hoe je de lange lijn, die ik je aanraad, kunt gebruiken tijdens het wandelen. We gaan verschillende lijnvoertechnieken behandelen en ik laat je zien hoe je deze lijn kunt gebruiken bij verschillende situaties in de praktijk. 
 • Hierbij draait het met name om de veiligheid, en het effectief en praktisch gebruiken van de lijn.
 • Het is niet de bedoeling dat je direct met je hond aan de 3 meter lijn naar een drukke plek gaat om te wandelen. Eerst moet je vertrouwd raken met de 3 meterlijn en daar ga ik je bij helpen in de komende lessen.
 • De veiligheid staat altijd voorop, dus lukt het ook na het geprobeerd te hebben voor jou niet om met de 3 meter lijn om te gaan (bijvoorbeeld door een beperking of aandoening) en heb jij een eigen systeem of soort lijn leren gebruiken waarmee je jezelf prettig bij voelt, dan is dat ook goed!
 • In de lessen 2 t/m 5 van deze module gaan we echt praktisch aan de slag met het wandelen aan de lijn van 3 meter. In deze les geef ik je eerst de nodige belangrijke achtergrondinformatie.
 • In de eerste module “Benodigdheden” vind je alle informatie over verschillende soorten materialen waarvan een lijn gemaakt kan zijn. En waar je op moet letten om te weten wat bij jou en je hond past. Om hier een goede keuze in te maken verwijs ik je naar die module.
 • Voor het aanschaffen van een goede lijn die bij jou past en ook een Y-tuig, verwijs ik je graag door naar collega-gedragsdeskundigen Dierenoppas Amersfoort. Onderaan deze les kom je via de knop bij de webshop en is er een kortingscode, speciaal voor Stressless Cursisten. 
 • In deze les vind je een praktijkvideo met instructies en een video waarin ik met oppashonden Evi en Zorro wandel aan een korte lijn, en vervolgens aan een lange lijn. Hier wordt het belang van het gebruiken van een lijn van minstens 3 meter duidelijk.
 • Een korte lijn veroorzaakt stress en daardoor kun je niet Stressless wandelen. Een lange, vaste lijn van 3 meter veroorzaakt ontspanning. Natuurlijk kunnen we niet alleen maar achter een hond aan lopen en die laten bepalen waar we naartoe gaan. Dat zou allerlei onhandige en gevaarlijke situaties opleveren.
 • Gelukkig is er een goede middenweg! Een manier van wandelen met je hond waarbij jij als baasje kunt ontspannen, en er geen onrealistische dingen van de hond verwacht worden.
 • Deze manier van wandelen, is wat ik Stressless Wandelen noem, en dit begint bij de lijn! Een vaste lijn van 3 meter is een onmisbaar onderdeel, en hoe je die het beste kunt gebruiken gaan we in de komende lessen behandelen.