Les

Les 5 Voor grote grabbelaars

Les Progress:

Les Samenvatting:

  • Op dit punt aangekomen heeft je hond geleerd zich lange tijd, voor een hond is dat al bij 2 minuten, te kunnen concentreren op de grabbelton. Hij heeft daarbij zijn eigen strategie ontwikkeld. Als het goed is ben je minstens een maand bezig geweest om dit punt te bereiken.
  • In deze les laat ik drie vormen van de grabbelton zien die vrij uitgebreid zijn. Je hond kan hier wel tien minuten geconcentreerd mee bezig zijn! Dat is heel lang. Geef hem daarna dan ook lang rust en onderneem geen prikkelende en vermoeiende zaken meer met je hond die dag. 
  • Een grote grabbelton is goed om soms te doen wanneer je hond kalmte, concentratie en motivatie heeft bij het grabbelen. Merk je dat je hond gefrustreerd of gestrest raakt? Houd het dan bij eenvoudigere vormen van de grabbelton en werk aan het oplossen van de gevoeligheid van je hond. Raadpleeg een pdte gedragsdeskundige als je hier graag hulp bij wilt. 
  • Doe een grote grabbelton maar af en toe als afwisseling en extra uitdaging. Doe ook altijd regelmatig een hele makkelijke grabbelton oefening met je hond om hem voldaan en gemotiveerd te houden.
  • Bekijk de video's bij deze les voor de instructie over hoe deze grote grabbelton opgebouwd en aangeleerd dient te worden. En zodat je weet waar je rekening mee moet houden.