Les

Les 10 Aanpassingen voor puppy's, senioren en fysiek beperkte honden

Les Samenvatting:

  • Zoals in iedere module is deze les "Aanpassingen voor puppy's, senioren en fysiek beperkte honden" er speciaal voor mensen die te maken hebben met een hond die in één van deze groepen thuis hoort.
  • Er zijn namelijk veel dingen die net even anders werken wanneer je te maken hebt met een hond die daarbij hoort. Met namen is het van belang rekening houden met de kwetsbaarheid van een pup, senior of fysiek beperkte hond.
  • Deze honden hebben fysiek minder draagkracht en kunnen sneller geblesseerd raken. De module "Honden gymnastiek" gaat natuurlijk voor een groot deel over fysieke oefeningen. Neem de les zorgvuldig door en pas alle tips toe tijdens het uitvoeren van de oefeningen met jou pup, senior of fysiek beperkte hond. Zo kun je voor jouw hond een nuttige en leuke honden gymnastiek oefening verzorgen.
  • Voor puppy's zijn les twee en les drie heel belangrijk. De oefeningen die daarin gegeven worden kun je op dagelijkse basis toepassen in het leven van een pup. In de lessen over lichamelijke coördinatie en rekken en strekken, zijn er veel oefeningen die NIET geschikt zijn voor puppy's. In de lessen zijn de oefeningen die WEL geschikt zijn voor een puppy voorzien van een afbeelding rechts boven in het beeld.
  • Helaas hebben senior honden vaak ook te maken met een fysieke beperking. Daarom behandel ik deze twee groepen bij elkaar. Voor deze groep honden zijn de oefeningen uit les twee voor een groot deel geschikt, in les drie zitten een aantal aspecten waar senioren en honden met en fysieke beperking moeite mee kunnen hebben.
  • In de overige lessen zijn de oefeningen voor een oudere hond of een hond met een kwaal beperkt geschikt. Volg de les hierboven om precies te weten welke oefeningen wel en niet geschikt zijn voor jou hond.