Les

Les 5 Verhogingen

  • Les vijf "Verhogingen" is de tweede les van vier waarin we lichamelijke coördinatie oefeningen behandelen. Deze keer maken we gebruik van allerlei verhogingen om je hond op en over heen te laten lopen. 
  • Wanneer we met verhogingen gaan werken worden de risico's op blessures hoger. We kunnen de grootste gevaren uitsluiten door niet hoger dan 80 cm voor middelmaat en grote honden te gebruiken en maximaal 60 cm voor kleine honden.
  • Voor puppy's is het zeer schadelijk om van een verhoging af te springen in verband met de kwetsbaarheid van het elleboog gewricht. Dit is bij pup's tot ongeveer 12 maanden extra gevoelig omdat het elleboog gewricht nog in ontwikkeling is. Voor puppy's geld dat je gebruik kunt maken van verhogingen tot maximaal 20 cm. De oefeningen die geschikt zijn voor puppy's zijn te herkennen aan de afbeelding rechts bovenin het beeld. 
  • Het is de bedoeling dat de oefeningen met kalmte en beheersing uitgevoerd worden. We doen alleen oefeningen die realistisch en niet beangstigend zijn voor een hond. Smalle overgangen en hoogtes horen daar niet bij.
  • Laat je hond altijd eerst de objecten en de omgeving onderzoeken op zijn eigen tempo en manier. Houd de lijn altijd slap en loop langzaam.